Liberalii blochează restructurarea întreprinderii Termocom!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocom e pe cale de dispariţie
Termocom e pe cale de dispariţie

Câţiva membri marcanţi ai Partidului Liberal din Republica Moldova, inclusiv şi membri ai Guvernului se opun intenţiilor de restructurare a întreprinderii Termocom.

Executivul a decis în şedinţa de astăzi să prelungească perioada de insolvabilitate pentru monopolul local al furnizării de energie termică până la 30 septembrie.
Hotărârea a fost adoptată la propunerea vicepremierului democrat Valeriu Lazăr, care a precizat că din păcate şi după zece ani de aflare în procedură de faliment, se constată că nu s-a reuşit restructurarea Termocom. Lazar a solicitat prelungirea termenului până la 30 septembrie 2011, dar aceasta fost primită cu reticențe de vicepremierul liberal Mihai Moldovanu care a solicitat prelungirea termenului pentru pregătirea reorganizării cu încă doi ani.
„Domnule viceprim-ministru, experiența ne arată că dacă mai acordăm doi ani, tot nu se va reuși, de aceea insist ca procesul de reorganizare să fie finalizat pe 31 septembrie", a afirmat Lazăr.

Totodată, vicepremierul a declarat că restructurarea Termocom este blocată şi de administratorul întreprinderii, Laura Cuşnir/Ţurcanu, desemnată în această funcţie în luna septembrie 2011, de Judecătoria Economică.
„Cu regret persoana respectivă nu se prezintă la şedinţele convocate de noi. Noi am cerut instanţei revocarea Laurei Cuşnir/Ţurcanu, dar procedurile mai durează".
De notat, că Laura Cuşnir/Ţurcanu a candidat pe listele Partidului Liberal la funcţia de consilier municipal la Bălţi.
Laura Cuşnir/Ţurcanu s-a ocupat şi de administrarea procedurii de insolvabilitate la fabrica de sticlă din Floreşti şi la Glodeni-Zahăr.

Datoriile Termocom faţă de furnizori se cifrează la peste 2,5 miliarde de lei.

O nouă şansă pentru Termocom

SA Termocom riscă să fie divizat

ENERGIE Întreprinderile CET vor fuziona cu Termocom

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite