În prima jumătate a anului 2011, PIB-ul Republicii Moldova a crescut cu 7,5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul semestru al anului 2011, volumul exporturilor a crescut cu 64,9%, iar cel al importurilor - cu 41,7%. Creşterea producţiei industriale în ianuarie-iunie 2011 a constituit 9,1%, iar a agriculturii de3,9%.

Premierul s-a arătat satisfăcut de această dinamică pozitivă a creşterii economice, subliniind importanţa menţinerii acestor ritmuri pe parcursul întregului an. De asemenea, şeful Executivului s-a arătat satisfăcut de creşterea volumului exporturilor în ianuarie-iunie 2011, care a depăşit ritmurile de creştere a importurilor.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Ministerul Economiei au ridicat prognoza de creştere a PIB-ului Moldovei pentru anul 2011 de la 4,5% pînă la 5%, în legătură cu restabilirea economiei moldoveneşti, care a atins nivelul de pînă la criză, precum şi din cauza creşterii indicilor de bază ale activităţii economice în primul trimestru al anului 2011. FMI prognozează pentru anul 2012 o creştere a PIB-ului cu 5% faţă de estimări anterioare de 4,8%. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de asemenea a majorat prognoza de creştere a PIB-ului Moldovei în anul 2011 de la 4,5% pînă la 5%.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite