În anul 2011, Apple va cumpăra Facebook, iar aurul va depăşi 1.800 dolari pe uncie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurul va costa peste 1.800 dolari pe uncie, petrolul va trece iarăşi de 100 de dolari pe baril, Apple va cumpăra Facebook, iar indicele S&P 500 va atinge un maxim istoric.

Sunt doar câteva dintre cele zece prognoze-şoc pentru 2011, pe care banca daneză Saxo Bank le-a lansat la sfârşitul acestui an.

Previziunile devenite deja o tradiţie, poartă numele de “lebede negre”. Mulţi experţi spun că acestea au şanse minime de materializare, însă în anul 2010, din zece, trei prognoze ale Saxo Bank s-au adeverit.

Prima „lebădă neagră” ar fi potrivit Saxo Bank, blocarea de către Congresul american al celui de-al treilea program de sprijin monetar lansat de Federal Reserve. Cea mai şocantă predicţie este achiziţia de către Apple a reţelei de socializare Facebook, mai ales că Steve Jobs s-a arătat interesat de un parteneriat cu site-ul de socializare, precizează experţii danezi.

O altă predicţie a analiştilor de la Saxo Bank spune că se vor scumpi principalele resurse energetice. Astfel preţul petrolului va trece de cota de o sută de dolari pe baril, iar piaţa gazului va înregistra o creştere de 50%.

Saxo Bank face şi nişte previziuni optimiste pentru Rusia, indicele bursier al căreia va creşte cu peste 50%.

Toate previziunile Saxo Bank le găsiţi aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite