Guvernul şi-a amintit de sanatoriul „Moldova“ din Odesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirile sanatoriului sunt vechi şi necesită reparaţii
Clădirile sanatoriului sunt vechi şi necesită reparaţii

Aproape la un an după ce Curtea Supremă de Justiţie a anulat privatizarea sanatoriului „Moldova" din Odesa,Guvernul a decis să creeze un grup de lucru care se va ocupa de returnarea instituţiei în patrimoniul statului.

Sergiu Ciobanu, viceministru al Economiei şi preşedintele grupului de lucru, ne-a declarat că cei nouă oficiali se vor ocupa de procedurile tehnice de predare-primire a bunurilor. Oficialul nu a putut însă preciza când îşi va începe activitatea grupul, deoarece încă se află în concediu.

DE CINCI ORI MAI SCUMP

Sanatoriul „Moldova" a fost scos la licitaţie în iulie 2008 şi vândut în august 2008 cu 73,3 milioane de lei companiei SDY-Invest Grup. Firma fusese înregistrată cu patru luni înainte de licitaţie, oficiul se afla într-o cameră a hotelului „Cosmos" din Chişinău, iar acţionarii erau nişte cetăţeni străini.

Mai mulţi deputaţi din opoziţie au fost revoltaţi atunci de faptul că statul a ignorat ofertele propuse de alte companii participante la concurs. Potrivit unor estimări, preţul real al sanatoriului era de patru-cinci ori mai mare decât cel din contract. Or, sanatoriul se află în centrul Odesei, lângă un complex rezidenţial de lux
Chiar şi aşa, noul proprietar nu a achitat costul integral, ci doar jumătate.

Procuratura Generală a iniţiat în instanţă un litigiu de restituire a instituţiei medicale în patrimoniului Republicii Moldova. La 26 octombrie 2011, Colegiul Economic al CSJ a admis acţiunea procurorilor împotriva Agenţiei Proprietăţii Publice şi firma SDY-Invest Grup şi a dispus anularea contractului de vânzare-cumpărare. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă de la pronunţare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite