Guvernul a declanşat operaţiunea de expropiere a terenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a declarat proiecte de interes naţional lucrările de reabilitare a trei drumuri naţionale. Ca urmare a acestei decizii, va fi urgentată expropierea bunurilor imobile şi a terenurilor agricole din extravilanul a circa 40 de localităţi aflate de-a lungul celor trei drumuri.

Pentru a asigura valorificarea în termenii stabiliţi a banilor alocaţi de donatorii externi pentru reabilitarea şi extinderea a trei drumuri naţionale, Guvernul le-a declarat proiecte de interes naţional.
Este vorba de șoselele Chişinău - Sărăteni- Soroca, Chişinău - Cimişlia - Giurgiuleşti şi Chişinău - Ungheni - Sculeni, pentru reparația cărora sunt prevăzute 186 de milioane de euro şi 132 de milioane de dolari.

Va fi urgentată expropierea

Ca urmare a acestei decizii, va fi urgentată expropierea bunurilor imobile şi a terenurilor agricole din extravilanul a circa 40 de localităţi aflate de-a lungul a celor trei drumuri naţionale, susţine administraţia Ministerului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor.
Executivul își argumentează decizia prin faptul că deja au fost elaborate studiile de fezabilitate pentru extinderea și reconstrucţia celor trei artere. Potrivit acestor studii, drumurile vor ocoli mai multe orașe, cum ar fi Cimișlia, Comrat, Vulcănești sau Ungheni.

Documentul adoptat prevede că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru expropierea bunurilor imobile situate pe amplasamentul viitoarelor drumuri. Totodată, la data intrării în vigoare a legii vor fi sistate toate tranzacţiile cu terenurile respective.

Costurile operaţiunii de expropiere nu au fost estimate. Specialiştii susţin că iniţiativa are ca scop şi stoparea tranzacţiilor de vânzare-cumpărare cu terenuri şi imobile în scopuri speculative.

Sărăteni-Soroca, un drum de milioane

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite