Cabinetul de Miniştri al Republicii Moldova va reorganiza compania Moldtelecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul de restructurare va fi elaborat de Ministerul Economiei împreună cu un consultant internațional oferit prin suportul tehnic al Corporației Financiare Internaționale.

Vicepremierul, ministrul Economiei şi Comerţului, Valeriu Lazăr, a declarat în cadrul şedinţei Consiliului de administrare al companiei Moldtelecom, că este necesară şi o capitalizare a întreprinderii.

„Moldtelecom-ul trebuie să ne convingă de eficacitatea investiţiilor operate în 2010 şi de transparenţa achiziţiilor, iar analiza pe care o va efectua, sunt sigur, va face posibilă găsirea de rezerve necesare pentru o rebalansare graduală a tarifelor, de o manieră care să nu afecteze populaţia", a spus Valeriu Lazăr.
În opinia lui Valeriu Lazăr, unele dintre investiţiile de ultimă oră ale companiei derivă din faptul că aceasta a fost la un moment dat obligată de către fosta conducere a republicii să se lanseze în oferirea de noi tipuri de servicii de telecomunicaţii, fără a se ţine cont de fezabilitatea acestora şi de conjunctura de piaţă. Anume din aceste considerente, potrivit ministrului Economiei, managementul SA Moldtelecom urmează să argumenteze decizia de a investi în continuare sume importante în desfăşurarea activităţilor respective, atâta timp cât numărul utilizatorilor acestor servicii nu a crescut esenţial.

Potrivit lui Lazăr, planul de reorganizare va ţine cont de condiţiile pieţei interne şi de conjunctura regională, pentru a identifica formula optimă de reorganizare a companiei, ca operator naţional, sarcina căruia este de a activa în regimul unei pieţe de telecomunicaţii liberalizate, dând dovadă şi de responsabilitate socială. "Responsabilitatea socială este principiul după care trebuie să se ghideze toate întreprinderile din Republica Moldova, dar de la o companie ca SA Moldtelecom, cetăţenii sunt în drept să solicite acest lucru în mod special", a remarcat Valeriu Lazăr. În context, vicepremierul i-a îndemnat pe managerii de la Moldtelecom să dea dovadă de maximă deschidere şi de o participare cât mai activă la elaborarea planului de reorganizare.

Statul deţine 100% din capitalul Moldtelecom, companie care are o cotă de circa 97% pe piaţa serviciilor de telefonie fixă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite