Guvernul Republicii Moldova va aloca aproape 59.000 de euro pentru Studiul de fezabilitate privind construcţia gazoductului Chişinău-Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducta care va costa circa 20 milioane de euro va conecta reţeaua naţională de gaze la reţeaua de transport a gazelor a României.

Potrivit responsabililor din cadrul companiei Moldovagaz, studiul de fezabilitate va fi realizat de Institutul Gazproiect din Chişinău. Specialiştii urmează să stabilească nu doar traseul, ci şi locaţia staţiei de măsurare a gazelor.


Acceaşi responsabili au precizat că gazoductul Chişinău-Iaşi, este denumirea iniţială a acestui proiect, iar acum de fapt se poate de vorbit de segmentul de conductă Ungheni-Iaşi.

Anterior Uniunea Europeană a aprobat fonduri de circa 12 milioane de euro din necesarul de 20 milioane, de euro pentru gazoductul Ungheni-Iaş. Acesta ar putea fi realizat în anul 2012, şi astfel reţeaua conductelor de gaze din Republica Moldova va fi interconectată cu reţeaua din România printr-o altă interconexiune decât traseul de tranzit spre Balcani al Gazprom-ului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite