Grupul IKEA, cel mai mare producător de mobilă la nivel mondial este gata să intre pe piaţa Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a acestui grup în frunte cu Kent-Åke Ahlegren, director pentru furnizori Europa, America de Nord şi America de Sud s-a aflat timp de două zile în ţara noastră într-o vizită de documentare.

Kent-Åke Ahlegren a declarat în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat că a rămas impresionat de unele fabrici din Republica Moldova şi că reprezentanţii IKEA vor continua să studieze piaţa noastră în detalii pentru a identifica cele mai bune domenii de cooperare. Directorul a precizat că IKEA este interesată să colaboreze cu producători de canapele, textile, tuburi de metal pentru mobila, ceramică.

În acelaşi timp Bogdan Kaczmarek, proprietarul companiei poloneze "Com40", care este al doilea cel mai mare furnizor IKEA, a spus că firma pe care o conduce va intra pe piaţa republicii Moldova.

"Planificăm să extindem afacerea în statele din regiune, Moldova fiind ţara care ne interesează. Intenţia noastră este de a crea, timp de trei ani, circa 1.000 locuri noi de muncă, investiţiile iniţiale fiind de 15-20 milioane de euro şi să producem huse pentru canapele şi saltele. Ne interesează care este perspective de dezvoltare a ţării noastre şi ce planifică autorităţile se facă pentru a crea condiţii mai bune pentru cei care doresc să investească în ţara Dvs.", a spus Bogdan Kaczmarek

Mai mult, Suat Erdogan, proprietarul companiei turce „Ongan Textiles", furnizor IKEA, a comunicat că îşi doreşte să transfere 90% din producerea din Turcia în Republica Moldova. Acesta pe lângă fabrica din Turcia, la care activează peste 1.000 de persoane, mai activează şi 250 de persoane la o întreprindere din Bălţi. Întreprinderea din Bălţi a fost creată în ianuarie 2011, investiţia iniţială fiind de un milion de euro. Cifra de afaceri a companiei este de 120 milioane euro pe an.
„Pentru noi, prezenţa companiei IKEA în ţara noastră nu este importantă nu doar prin prisma investiţiilor care vor veni, ci şi pentru că IKEA este un model în administrarea afacerilor, bazat pe principii de responsabilitate", a spus Vlad Filat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite