Gerul a scumpit de două ori legumele şi fructele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii sunt foarte ieftini în acest an
Cartofii sunt foarte ieftini în acest an

Ca urmare a frigului şi viscolului oferta de produse agricole la pieţele agricole din oraşe a scăzut semnificativ, ceea ce a dus la majorarea semnificativă a preţurilor.

Gerurile din ultimă perioadă au influenţat mult piaţa legumelor şi fructelor din Republica Moldova, anunţă AgroInform. Astfel la Ungheni oferta de produse agricole pe piaţă este mică. Au rămas doar cei mai rezistenţi intermediari şi producători care propun spre comercializare produse agricole, pe care le protejează de ger prin diferite metode.

Potrivit datelor Agravista la Ungheni, varza se comercializează cu 3,5-4,0 lei/kilogramul, aproape dublu faţă de acum o lună. Sfecla roşie costă şase lei/kilogramul cu 20% mai mult, morcovul 5-6 lei/kilogramul (+25%); cartoful - 4,5-5,0 lei/kg (+50%). Preţul la mere a crescut cu 50% şi variază între 9,0 şi 10,0 lei/kg.

În acelaşi timp la piaţa de la Edineţ, în pofida gerurilor şi viscolului preţurile la produsele agricole nu au crescut. Astfel, morcovul poate fi cumparat cu 4 lei/kg, ceapa - 3,5/kg, varza - 2 lei/kg. O situaţie fără precedent se înregistrează la cartofi, kilogramul fiind comercializat un 1,5 lei, iar pe alocuri şi cu un leu.
Cartofii mărunţi şi care se cumpără direct de la producăţori au un pret şi mai mic, de doar 50 de bani pentru un kilogram.

În Republica Moldova cartofii se vând la cel mai mic preţ din ultimii trei ani

Rusia a ieşit la „vânat" de legume şi fructe din Republica Moldova

Republica Moldova înăspreşte controlul la frontieră pentru a preveni importul de legume contaminate cu bacteria E.coli

Varza și cartofii „huse" pentru telefoanele din penitenciar

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite