Gazele ne costă mai puțin la începutul anului viitor. Vezi cu cât!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că prețul gazului în primul trimestru al lui 2012 e mai mic față de cele actual, ANRE nu a anunțat deocamdată ajustări tarifare pentru consumatorii finali.

În primul trimestru al anului viitor Republica Moldova va importa gaze din Rusia la preţul de 395 de dolari pentru o mie de metri cubi, cu 5-6 dolari mai ieftin faţă de preţul actual, conform datelor operative. Anunţul a fost făcut de către vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, relevă Info-Prim Neo.

Deocamdată nu se ştie dacă acest lucru va influenţa tarifele pentru consumatorii finali. Urmează ANRE să facă calculele necesare şi să anunţe dacă vor fi sau nu operate ajustări la tarife.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, pentru a elimina presiunea timpului în negocierea unui nou contract de livrare a gazelor, Guvernul Moldovei şi concernul rus „Gazprom" au convenit să prelungească pentru trei luni contractul care expiră la 31 decembrie curent.

„Ideea este să obţinem un preţ de livrare a gazelor care care ar putea fi suportat de către consumatori", a declarat Valeriu Lazăr.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite