Găinile din Republica Moldova fac câte 1,2 milioane de ouă pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul trimestru al anului curent producţia de ouă s-a redus cu 5,4% până la 111,8 milioane de ouă, arată un raport al Biroului Naţional de Statistică (BNS). Scăderea producţiei de ouă s-a datorat reducerii cu 17% a efectivului mediu de găini ouătoare în întreprinderile agricole.

Conform raportului BNS, în primul trimestru al anului 2011, producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile a crescut cu 8,3% faţă de perioada respectivă a anului 2010.

Majorarea producţiei agricole a fost determinată de creşterea producţiei în sectorul zootehnic cu 8,4%, căreia i-a revenit circa 99,7% din volumul total al producţiei agricole.

În ianuarie - martie 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost înregistrată o majorare esenţială a producţiei (creşterii) vitelor şi păsărilor cu 15,3%, care a fost influenţată în special de mărirea producţiei (creşterii) bovinelor - cu 13,9%, porcinelor - cu 25,5% şi păsărilor - cu 5,3%.

Totodată, producţia de lapte în gospodăriile de toate categoriile s-a diminuat cu 2%, ca urmare a micşorării cu 3,4% a efectivului mediu de vaci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite