Fostul consilier al lui Vlad Plahotniuc îşi va extinde afacerile în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a preluat cea mai bănoasă afacere a milionarului roman Sorin Ovidiu Vîntu, politicianul Cosmin Guşă anunţă un ambiţios proiect de extindere în regiune.

Fost partener şi angajat al milionarului român Sorin Ovidiu Vîntu, Cozmin Guşă (41 de ani) i-a preluat la 7 noiembrie 2011, cea mai bănoasă afacere, după FNI: Petromservice. S-a asociat cu un alt apropiat al lui Vîntu, Maricel Păcuraru, judecat pentru căpuşarea Poştei Române. Vor să resusciteze o firmă pe care fostul lider sindicalist Liviu Luca şi Vîntu ar fi prejudiciat-o cu 83 de milioane de euro. Noii proprietari vor ca statul să recupereze aceşti bani şi să-i dea lor, adică fostei Petromservice, actuală Strategies-Reaserch-Investements SRL.

Planuri de extindere

Într-un interviu pentru Adevărul, Cozmin Guşă anunţă că noua sa companie are planuri măreţe.

„Stategies-Research -Investements nu are în vedere să cumpere nişte pachete minoritare în alte trusturi de presă din România sau alte pachet în alte institute de sondare şi cercetare sociologică, pentru că aceasta este o platformă pe care vrem să o dezvoltăm noi, la nivel regional. Nu doar la nivel de România, ci la nivel de West Balkan, care, bineînţeles, include şi Republica Moldova. Nu o să mergem în Georgia, ca să nu-l deranjăm pe Dinu Patriciu, care a luat o opţiune importantă acolo. Dar, West Balkan este înţelesul uşor incorect, dar extins, al ceea ce cuprinde şi Republica Moldova, dar, mai degrabă, fosta Iugoslavie şi ceea ce este în jurul nostru", a declarat geopoliticianul român Cosmin Guşă.

Amintim că PSV Company, fosta Petromservice, a fost cumpărată în dimineaţa de 7 noiembrie 2011, cu câteva ore înainte ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi directorii companiei să fie reţinuţi de procurorii Parchetului General pentru devalizarea societăţii.

Petromservice, alături de alte 5 companii pretinde despăgubiri de circa 50 milioane de euro de la ţara noastră după falimentul Investprivatbank.

A lucrat pentru Plahotniuc, Geoană şi Băsescu

Anul trecut, Cosmin Guşă a oferit servicii de consultanţă milionarului Vlad Plahotniuc, în prezent prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Anterior Guşă a fost consilier al lui Mircea Geoană (PSD), Traian Băsescu (PDL), dar și Adrian Năstase (PSD) în campaniile electorale din România.

Află cum milionarul Sorin Ovidiu Vîntu şi-a spălat banii în Republica Moldova

Cozmin Guşă, noul acţionar al Petromservice: „Cum am ajuns patron la Petromservice"

EXCLUSIV Cozmin Gușă, consilier politic: „Politicienii moldoveni suferă de sindromul mielului turbat"

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite