FMI: De creşterea economică din Rusia, profită restul economiilor din CSI, inclusiv Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova va avea un avans economic mai slab în acest an, comparativ cu anul trecut, potrivit raportului World Economic Outlook, prezentat luni la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI)

Ţara noastră va avea în anul curent o creştere economică de 4,5%, iar anul viitor de 4,8%, arată raportul FMI. Este o evoluţie mai slabă ca în anul 2010, când Republica Moldova a înregistrat o creştere de 6,9%.
Potrivit FMI, în Comunitatea Statelor Independente se va atesta o recuperare economică moderată „cu mult sub nivelul său potenţial".

Studiul constată că pentru majoritatea economiilor din ţările CSI, perspectivele de creştere rămân foarte dependente de viteza de recuperare a economiei Rusiei, care ar putea lua orice direcţie. Creşterea preţurilor materiilor prime dar şi la produsele alimentare reprezintă un risc pentru toate statele, susţine FMI.
Conform prognozelor FMI în anul curent în regiune se va atesta o creştere economică de 5%. Cele mai spectaculoase evoluţii sunt aşteptate de la Mongolia cu un avans economic de 9,8%, Turkmenistanul cu 9% şi Uzbekistanul cu 7%. Toate aceste trei ţări sunt exportatoare de materii prime.
Moldova se situează însă sub media regiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite