Economia Republicii Moldova duduie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ianuarie-septembrie 2010, Produsul Intern Brut al Republicii Moldova a crescut cu 6,5% faţă de perioada respectivă a anului trecut şi a însumat 52,21 miliarde lei (3,24 miliarde euro).

Potrivit datelor difuzate de Biroul Naţional de Statistică valoarea adăugată brută produsă în sectorul de bunuri a crescut cu 6,5%, agricultura, economia vânatului, silvicultura, pescuitul, piscicultura şi industria au înregistrat o creştere a valorii adăugate brute de 6,6% şi 6,4%.

În acelaşi timp sectorul serviciilior îşi revine mai greu din criză, valoarea adăugată brută în acest sector a crescut cu 5,1%. Încet îşi revine şi sectorul construcţiilor, care după aproape doi ani de scădere continuă, a revenit şi a înregistrat o creştere de 3,9% în 9 luni ale anului 2010.
Consumul final s-a majorat cu 4,2%, în special, pe seama creşterii cu 5,0% a consumului final al populaţiei.
Este un semn că economia moldovenească a ieşit din criză şi are loc relansarea acesteia, spun autorităţile.

Mai mulţi specialişti avertizează însă că există încă riscuri majore vizavi de creşterea economică. Aceste riscuri vin de la creşterea mai lentă în Europa, de creşterea preţurilor la resursele energetice şi de incertitudinile din relaţiile comerciale cu Rusia, ce poate influenţa negativ economia moldovenească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite