Două delegaţii importante de la BERD şi FMI se află în vizite de evaluare la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea oficială a Fondului Monetar Internaţional condusă de Nikolay Gueorguiev, se va afla în vizită de documentare până la 16 februarie, pentru a evalua situaţia economică şi financiară a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Vlad Filat a avut deja o întrevedere cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional aflată în vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia a menţionat că Guvernul a reuşit să îndeplinească toate angajamentele asumate.

Şeful misiunii FMI a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru rezultatele macroeconomice înregistrate declarând că economia Republicii Moldova a înregistrat un ritm foarte bun de recuperare. „Această relansare economică se datorează politicilor lansate de Guvern şi ele reprezintă un fundament sigur pentru progresele ce vor fi înregistrate de ţara Dumneavoastră mai departe", a spus Nikolay Gueorguiev.
El a îndemnat Republica Moldova să continue acţiunile lansate, precizând că FMI este dispus să ajute Guvernului în acest sens.
Misiunea de evaluare a FMI va avea discuţii cu autorităţile în contextul celei de-a doua evaluări a Memorandumului încheiat de Republica Moldova cu FMI, susţinut prin mecanismele de finanţare ECF (Mecanismul extins de creditare) şi EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

De asemenea în vizită la Chişinău se află Olivier Descamps, directorul Bancii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Turcia, Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, care urmează să semneze vineri cu autorităţile moldovene un acord privind deschiderea unei linii de finanţare a unor proiecte de eficienţă energetică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite