Din cauza gerului, consumul de gaze a crescut semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de familii riscă să dârdie de frig în apartamente dacă nu-și achită facturile
Sute de familii riscă să dârdie de frig în apartamente dacă nu-și achită facturile

Potrivit furnizorului de metan, consumul a crescut cu peste 11% în ultima săptămână din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au făcut ca cererea de gazele naturale în Republica Moldova să crească. Astfel faţă de 24 ianuarie 2011, la data de 30 ianuarie consumul a crescut cu peste 11% în decurs de 24 de ore, potrivit unui comunicat de presă al companiei Moldovagaz.

Administraţia întreprinderii mixte moldo-ruse Moldovagaz anunţă că împreună cu întreprinderile subordonate "monitorizează ca procesul aprovizionării populaţiei cu gaze naturale să fie neîntrerupt, în scopul prevenirii situaţiilor de urgenţă, iar în cazul apariţiei situaţiilor de avarie sunt pregătite să intervină în orice moment pentru a le soluţiona.

În noaptea dintre 30-31 ianuarie a fost înregistrat un incident în municipiul Bălţi, însă graţie măsurilor operative întreprinse de serviciile de intervenţie de urgentă gaze şi echipelor de întreţinere ale SRL „Bălţi-gaz", precum şi ale întreprinderilor de distribuţie SRL „Floreşti-gaz", SRL „Orhei-gaz", SRL „Edineţ-gaz" a fost reluată în scurt timp livrarea gazelor naturale,.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite