Deşi a venit la Chişinău în calitate de ministru, un membru al guvernului Ponta renunţase deja la atribuţiile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Chiţoiu, Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri al României nu mai ocupă această funcţie încă din 12.07.2012, zi în care, printr-un Ordin de Ministru, a delegat toate atribuţiile de titular al portofoliului Economiei către un secretar de stat.

În calitate de preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal din România, Daniel Chiţoiu nu mai poate să-şi ducă la îndeplinire toate sarcinile de ministru, motiv pentru care a cerut printr-un ordin ca secretarul de stat Gelu Ştefan Diaconu să preia atribuţiile sale de la Economie pentru semnarea documentelor, corespondenţei, actelor administrative şi proiectelor de acte normative.

Potrivit HotNews, Ministerul Economiei a precizat ca "decizia delegării atribuţiilor" reprezintă "o masură internă, legală şi obişnuită".

Noul conducător al Ministerul Economiei al României este un un fost şef al Vămilor.

De notat că marţi 17 iulie, Daniel Chiţoiu s-a aflat la Chişinău în componenţa delegaţiei oficiale conduse de premierul român Victor Ponta. Mai mult, acesta a făcut şi câteva declaraţii oficiale, inclusiv despre construcţia gazoductului Ungheni - Iaşi.

"Dacă anterior s-a stabilit că proiectul va fi finalizat pînă anul 2015, acum s-a luat decizia de a reduce acest termen până la finele anului 2013 şi a fost deja identificată o soluţie în acest sens", a declarat Chiţoiu, care renunţase deja de o săptămână la atribuţiile de ministru.

Cine este Daniel Chiţoiu

Chiţoiu este doctor în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) şi a absolvit cursuri la Institute of Charted Accountants of Scotland (Marea Britanie) şi la Colegiul Naţional de Apărare (România).

A fost şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) timp de 4 ani, între 2004 şi 2008, fiind unul din co-autorii Programului de Guvernare al Alianţei DA.

Ministrul Economiei şi totodată deputatul de Giurgiu Daniel Chiţoiu a fost numit preşedintele interimar al PNL luni, 9 iulie, după ce preşedintele în exerciţiu, Crin Antonescu, s-a autosuspendat pentru a deveni preşedintele interimar al României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite