Demisia Guvernului român va avea efecte negative şi asupra Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat a fost primit cu onoruri militare la Iaşi
Premierul Vlad Filat a fost primit cu onoruri militare la Iaşi

Căderea guvernului României condus de Mihai Răzvan Ungureanu este un semnal negativ pentru Republica Moldova şi întreaga regiune, susţine economistul Viorel Chivriga. În opinia expertului pot apărea probleme şi la realizarea unor proiecte transfrontaliere moldo-române.

Demisia de astăzi a Guvernului României condus de Mihai Răzvan Ungureanu ar putea avea efecte negative atât economice cât şi politice şi la Chişinău, susţine economistul Viorel Chivirga.

"În primul rând, Mihai Răzvan Ungureanu şi când a fost ministru de Externe, şi acum în funcţia de premier s-a remarcat ca un susţinător ferm al ţării noastre. Totodată România este al doilea partener comercial al Republicii Moldova şi o eventuală instabilitate politică va avea efecte negative şi asupra situaţiei economice din ţara noastră", consideră Viorel Chivriga.

În opinia economistului situaţia din România are un impact negativ asupra întregii regiuni. Potrivit lui Chivriga, România a intrat într-o perioadă de incertitudine politică lucru ce pică prost pentru guvernul de la Chişinău.

Într-o notă difuzată de Capital Economics se precizează că România este una dintre cele mai vulnerabile economii din Europa Emergentă, iar o perioadă de incertitudini politice "este ultimul lucru de care ţara are nevoie".

„Capital Economics": Incertitudinile politice sunt ultimul lucru de care are nevoie economia României

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite