De la începutul anului curent doar 4% din alcoolul moldovenesc exportat în Rusia nu a corespuns indicilor de calitate impuse de Rosspotrebnadzor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Serviciul federal sanitar rus a interzis accesul pe piaţa rusească a unei cantităţi de circa 155,2 mii litri din 19 loturi de vin din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de serviciul federal Rosspotrebnadzor, până la 9 martie curent, în Federaţia Rusă au intrat prin punctul vamal „Borovski" 712 loturi de băuturi alcoolice în volum de 3,78 milioane litri de băuturi alcoolice din Republica Moldova.
Dintre acestea 596 erau loturi de vin, 49 de loturi de vin în vrac şi 67 de loturi de coniac.
Potrivit Rosspotrebnadzor, cele circa 155,2 mii litri din 19 loturi de vin din Republica Moldova ce nu corespund cerinţelor de calitate aparţin companiilor Grape Valley, Sălcuţa, Barza Albă şi Imperial Vin.
Pe parcursul anului 2010 Rospotrebnadzor a blocat mai mult de 2,2 de milioane de litri de vinuri, coniacuri și vinuri brut din Republica Moldova. Acest volum de băuturi alcoolice constituie mai puţin de un procent din exportul total al Republicii Moldova în Rusia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite