De ce nu poate fi privatizată Banca de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile nu pot scoate la vânzare singura bancă în care deţin pachetul masjoritar, deoarece consultantul financiar pentru privatizarea Băncii de Economii, compania franceză BNP Paribas Corporate & Investment Banking nu a elaborat recomandările de rigoare.

Singura băncă de stat ar putea fi privatizată în această toamnă, a anunţat Tudor Copaci, directorul Agenției Proprietății Publice.

„Ultimele recomandări ale auditului financiar a fost să reluăm analiza situației pe plan internațional a Băncii de Economii în toamna anului 2012", a declarat oficialul.

Deja de patru ani la rând se vorbeşte despre posibilitatea scoaterii la vânzare a acestei bănci. Totodată şi FMI insistă asupra privatizării Băncii de Economii.

Pentru a pregăti instituţia de vânzare în anul 2008 a fost selectat un consultant financiar, compania franceză BNP Paribas Corporate & Investment Banking, care urma să elaboreze un set de recomandări pentru privatizarea Băncii.

Potrivit unor surse chiar dacă BNP Paribas Corporate & Investment Banking a câştigat concursul, compania nu a fost plătită şi respectiv nu a elaborat recomandările. Fără acestea instituţia nu poate fi privatizată. Experţii susţin că chiar dacă ar exista recomandările nu se va reuşi vânzarea Băncii de Economii, deoarece doar procesul de anunţare a concursului şi desfăşurarea lui poate dura jumătate de an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite