De ce a plecat directorul general al celei mai mari companii din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilia Kazmalî, director general al grupului Sheriff, care controlează cea mai mare parte a economiei regiunii separtisste şi-a dat demisia chiar în ajunul aniversării de 50 de ani. Acesta a părăsit şi rândurile deputaţilor din parlamentul local.

Presa locală sugerează că influentul om de afaceri ar fi părăsit posturile ca urmare a presiunilor din partea noi conduceri de la Tiraspol. Mai mult, acesta de teamă pentru securitatea sa ar fi plecat din Transnistria.
Novâi Reghion susţine că această demisie ar avea legătură şi cu vizita în Republica Moldova a lui Dmitrii Rogozin.

De notat că Dmitri Ogrinciuk, noul director general al grupului Sheriff este cetăţean al Belarusiei.

Fost şef direcţiei anchete penale la Tighina şi Tiraspol, din anul 1993 Ilia Kazmali lucrează în cadrul grupului Sheriff. Din anul 1996 şi până în aprilie 2012 a fost director general.

El împreună cu Victor Guşan, preşedintele Sheriff erau consideraţi unii dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din regiune şi care coordonau companii cu o cifră de afaceri de circa un miliard de dolari. Totodată, ei au extins afacerile grupului în Ucraina, Rusia şi Republica Moldova.
Sheriff are afaceri în toate sectoarele economiei din regiunea transnistreană.
Firma deţine cea mai mare reţea de benzinării, cel mai mare lanţ de magazine şi cea mai mare bancă, Agroprombank, toate din Transnitria. Totodată, controlează clubul de fotbal Sheriff, companiile Tirotex, Interdnestrkom sau Kvint.

Miliardarii Moldovei, cu Sheriff cap de listă. Vezi care sunt cele mai mari companii după cifra de afaceri

PREMIERĂ Sheriff Tiraspol trece la limba română

Sheriff alocă 2,5 milioane de dolari pentru campania electorală a lui Kaminski

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite