DOLEANȚE Anatol Șalaru vrea să aducă trenurile la Soroca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul moldovean al transporturilor și infrastructurii drumurilor (MTID), Anatol Șalaru a prezentat președintelui Băncii Europene de investiții, Philippe Maystadt, un proiect de construcţie a unui nou tronson de cale ferată în regiunea de Nord-est a țării.

Oficialul moldovean a solicitat finanțare din partea instituției europene pentru prelungirea liniei de cale ferată de la stația Mărculești până la Soroca și prelungirea acestui până în orașul ucraineanul Iampol.

Acest proiect include și construcția unui pod feroviar peste râul Nistru, care ar lega republica Moldova cu Ucraina. În cadrul întrevederei cu Philippe Maystadt, ministrul transporturilor a precizat că proiectul este cu un coeficient economic important pentru Moldova. Pentru implementarea lui este nevoie de 8 milioane de euro, precizează serviciul de presă al MTID.

În cadrul întâlnirii, Anatol Șalaru a înmânat președintelui Băncii Europene de Investiții un demers în care este expusă poziția ministerului de resort în vederea alocării a 122 mln de euro pentru reabilitarea mai multor drumuri de importanță economică națională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite