Compania Orange Moldova a pierdut 10% din piaţă de telefonie mobilă a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi cota companiei a scăzut de la 63,2% la 57%, ea continuă să fie liderul la prestarea acestui serviciu, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

În anul 2011, numărul total al utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu circa 18,1% şi a ajuns la 3,74 milioane, iar rata de penetrare a acestor servicii, raportată la o sută de locuitori ai republicii, a trecut de pragul de 100% şi a urcat până la 105%.

Potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) în anul 2011, cel mai mare număr de utilizatori noi conectaţi la reţeaua proprie circa 316 mii a înregistrat compania Moldcell, care a ajuns la 1,36 milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de 36,4%.

Lider al pieţei a rămas compania Orange Moldova cu circa 2,13 milioane de utilizatori în creştere cu 173,6 mii, dar cota a coborât de la peste 63% la 57%. Cel de-al treilea operator Unite, ce aparține companiei de stat Moldtelecom şi-a dublat numărul abonaţilor şi a ajuns la un total de 249,1 mii şi o cotă de piaţă de 6,7%. De notat că cel de-al patrulea operator Eventis Mobile este în faliment.

Citiţi şi
CHIŞINĂU: Operatorii de telefonie mobilă au avut anul trecut vânzări de circa 210 milioane de euro

CHIŞINĂU: Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a depăşit cifra de 3,16 milioane

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite