Chinezii vor să facă un „China Town“ la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile chineze sunt interesate de oportunităţile investiţionale în Republica Moldova, şi nemijlocit de cele din cadrul Zonei Economice Libere Bălţi

Chinezii manifestă un interes sporit pentru proiectele ce ţin de construcţia Parcului Industrial şi Centului Logistic Internaţional în cadrul subzonei nr. 3 în cadrul Zonei Economice Libere Bălţi, dar şi a dezvoltării unui centru complex socio-economic „China Town" în nemijlocita apropiere a acesteia. Potrivit unui comunicat de presă a Ministerului Economiei, complexul „China Town" va include spaţii comerciale, de birou şi expoziţionale, depozite logistice, la care se mai adaugă un hotel, cafenele, restaurante, bănci comerciale, după exemplul celor două complexe finalizate recent în apropiere de Bucureşti, România (China Town Romania - 100 milioane de euro).

În cadrul unei vizite la Bălţi, Fang Li, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze l-a invitat pe administratorul ZEL Bălţi să participe la trei evenimente importante ce vor avea loc în China în luna septembrie 2011, şi anume Forumul Euroasiatic cu participarea a 42 de state în zilele de 1-5 septembrie; Forumul Asia de Est în perioada 5-6 septembrie şi Forumul Investitorilor care va avea loc la 8 septembrie.

În acelaşi context, Ambasadorul Fang Li s-a angajat să faciliteze o serie de întâlniri bilaterale între Administratorul ZEL Bălţi şi membrii Guvernului Republicii Populare Chineze.
Vizita Ambasadorului Chinei la ZEL Bălţi este rezultatul acţiunilor de promovare pe plan internaţional a oportunităţilor investiţionale oferite de către Administraţia Zonei Economice Libere în colaborare cu Ministerul Economiei, desfăşurate în conformitate cu Strategia de atragere a investiţiilor străine directe în ZEL Bălţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite