Cetăţeni moldoveni, capi ai unei reţele de contrabandişti de usturoi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capii contrabandiştilor erau din Republica Moldova
Capii contrabandiştilor erau din Republica Moldova

O reţea transnaţională de contrabandişti de usturoi şi cartofi, condusă de doi cetăţeni moldoveni a fost anihilată la Iaşi.

Potrivit Adevărul de Seară, ediţia de Iaşi, principalii suspecţi, Ovidiu Lungu (20 de ani), Constantin Popa (41 de ani) şi Mihai Chelaru (40 de ani), ar fi pus bazele reţelei la începutul acestui an.
Marfa provenea din Republica Moldova şi China. Legumele erau aduse la Iaşi de cetăţeni de peste Prut, pe la Punctul de Trecere al Frontierei de la Sculeni. Activitatea ar fi fost coordonată în general de Afanasie Gandraman şi Veaceslav Podlesnov, cetăţeni moldoveni.
Legumele erau transportate cu TIR-ul sau camioanele personale la trei depozite din Iaşi.
De exemplu, potrivit procurorilor, numai un singur membru al reţelei din Republica Moldova figurează în perioada ianuarie - decembrie 2010 cu 260 de intrări în România.
Gruparea s-a folosit de serviciile lui Sultan Muhanad (34 de ani), cetăţean irakian şi administrator la SC Ama Ahmed Impex 2006 SRL Bucureşti, care deţinea standuri în complexul Doraly din comuna Afumaţi. Acesta ar fi acceptat să primească marfa fără acte de la membrii grupării ieşene şi să vândă în aceeaşi manieră produsele agricole.

Prejudicii de 500.000 euro

Procurorii susţin că prejudicial creat prin neplata taxelor, accizelor şi a impozitelor datorate bugetului de stat este de 500.000 de euro.
Oamenii legii au confiscat în urma celor 18 percheziţii din Iaşi şi a celor cinci din Bucureşti şi Ilfov 134.510 lei, 19.235 de euro, 39.500 de kilograme de cartofi, 2.389 de kilograme de usturoi, 181 de pachete de ţigări din Republica Moldova, un pistol cu aer comprimat, cinci laptopuri, 13 ştampile de al diverse firme şi documente. De asemenea, a fost pus sechestru pe mai multe autoturisme şi camioane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite