Cele mai mari companii petroliere din Republica Moldova vor fi verificate de ANRE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Agenţiei pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că va verifica activitatea celor mai mari companii petroliere din ţară - Lukoil, Petrom, Rompetrol, Tirex Petrol, Bemol.

Victor Parlicov, directorul general al ANRE a declarat că verificările companiilor ce activează pe piaţă petrolieră vor continua. „Până în prezent această piaţă era înafara vizorului nostru din cauza capacităţilor reduse ale ANRE. Acum însă dispunem de tot instrumentarul pentru a verifica şi companiile petroliere", a declarat Victor Parlicov. Potrivit oficialului o atenţie deosebită va fi acordată companiilor mari, precum Lukoil, Petrom, Tirex-Petrol, Bemol, Rompetrol şi Valiexchimp.

De notat că astăzi, ANRE a prezentat un raport în care a constatat că firma Defoil în perioada 2010 - I semestru 2012 a achiziţionat şi importat produse petroliere la preţuri majorate prin intermediul unor firme offshore. Rezultatele controlului au arătat că supracostul achitat în folosul unei întreprinderi intermediare a constituit circa 78 de mii de dolari (circa un milion de lei).

Potrivit ANRE, analiza documentelor aferente tranzacţiilor de import a benzinei şi motorinei a stabilit că o parte dintre produsele petroliere declarate la import au fost expediate „Defoil" SRL direct de la un producător din România, pe când achitările au fost efectuate printr-un intermediar - rezident al Marii Britanii (înregistrat în zonă off-shore), cu conturi bancare într-o bancă lituaniană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite