Cea mai mare companie petrolieră azeră îşi va deschide o filială la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat a declarat că în cadrul vizitei la Baku a lansat o invitaţie companiei petroliere de stat SOCAR de a veni pe piaţa energetică din Moldova.

Potrivit premierului, în cadrul întrevederilor cu oficialii din Azerbaidjan un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit cooperarea energetică dintre ţările noastre. Vlad Filat a menţionat că a lansat o invitaţie companiei petroliere de stat SOCAR de a veni pe piaţa energetică din Moldova. Astfel, în timpul apropiat compania azeră urmează să deschide o filială la Chisinău, iar acest lucru va oferi noi posibilităţi de intensificare a relaţiilor bilaterale în domeniul energetic.

Totodată, şeful Executivului a spus că s-a discutat şi despre posibilitatea participării Republicii Moldova la unele proiecte energetice transfrontaliere, cum ar fi AGRI şi NABUCCO. Premierul a subliniat că proiectele în cauză oferă o perspectivă foarte bună, inclusiv pentru Republica Moldova, în ceea ce priveşte diversificarea surselor de energie.
"Profitînd de ocazie, am reiterat deschiderea ţărtii noastre pentru investiţii străine şi am invitat companiile azere să investească în economia Republica Moldova, în special în domeniile agricol, alimentar, al vinificaţiei şi turismului", a accentuat Vlad Filat.

Premierul Vlad Filat a efectuat în perioada 17-18 ianuarie o vizită oficială în Azerbaidjan cu scopul dezvoltării şi consolidării relaţiilor moldo-azere, precum şi extinderea cooperării în domeniile economic, comercial, energetic şi cultural.
În cadrul vizitei, premierul va avea o întrevedere cu Ilham Aliyev, preşedintele azer.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite