Cea mai mare companie de transport naval intră pe piaţa moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maersk este cel mai mare transportator naval de containere din lume
Maersk este cel mai mare transportator naval de containere din lume

Cel mai mare operator martim la nivel mondial grupul Maersk Line va presta servicii de transport a containerilor pentru companiile din Republica Moldova.

Aceasta ca urmare a unui acord semnat la 22 iunie 2012, de Danube Logistics, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, şi Elat Container, reprezentatul oficial a liniei maritime Maersk în Republica Moldova.
Acordul prevede transportarea containerelor din Terminalul de Containere Sud din portul Constanța, România în Portul Giurgiulești.

„Fiind una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, Maersk va putea presta importatorilor și exportatorilor autohtoni servicii excelente atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și în restul lumii", a declarat Thomas Moser, directorul Danube Logistics.

Conglomeratul Maersk are afaceri în mai multe domenii, însă este cunoscut mai ales prin divizia de transport naval de containere, fiind cel mai mare astfel de operator la nivel mondial.

Aceasta este a doua mare linie martitimă ce va efectua transport de containere prin portul Giurgiuleşti şi mai urmează şi altele, astfel încât agenţii economici să aibă o alegere mai mare.

Anterior s-a anunţat că până la finele lunii iunie vor începe operaţiunile de transbordare a containerelor prin portul Constanţa, care practică tarife mai mici decât cel de la Istanbul, utilizat până acum.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite