Cea mai mare companie de distribuţie a energiei a obţinut în prima jumătate a anului 2011 un profit de circa 200 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni ale acestui an Gas Natural Fenosa şi-a majorat vânzările cu circa 10%, datorită creşterii cererii de curent electric pe piaţa Republicii Moldova.

Compania Gas Natural Fenosa (fosta RED Union Fenosa), care deţine o cotă de circa 70% pe piaţa furnizării de energie electrică a avut în prima jumătate a anului 2011 vânzări de 102 milioane de euro, cu 9,7% mai mult ca în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un raport al grupului spaniol Gas Natural, acţionarul majoritar.

Compania constată o creştere cu 5,6% a cererii de energie electrică în Republica Moldova şi cu 0,5% a numărului consumatorilor, până la 815. 000.
Totodată în raport se precizează că Gas Natural Fenosa a redus pierderile de curent electric la cota de 13% din totalul energiei electrice furnizate consumatorilor.
Potrivit raportului profitul net al companiei a rămas la nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, 12 milioane de euro, sau circa 200 milioane de lei

Gas Natural Fenosa este o întreprindere energetică integrată, ce operează în domeniile distribuţiei de gaze, distribuţiei de energie electrică şi generarea energiei electrice, cu activităţi în 25 de ţări pe 5 continente, având peste 20 milioane de clienţi, dispunând de 18 000 MW putere instalată de generare a energiei electrice, cu circa 30 miliarde m3 gaze livrate şi cu o cifră de afaceri de 20 miliarde de euro.

CHIŞINĂU: Cea mai mare companie de distribuţie a energiei din Republica Moldova îşi face rebranding

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova a obţinut în anul 2010 un profit de 21 milioane de euro

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite