CHIŞINĂU: De la începutul anului cel mai mult s-au scumpit serviciile de încălzire centralizată şi cartofii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele Biroului Naţional de Statistică indică că, în lunile ianuarie şi februarie anul curent preţurile s-au majorat cu 2,3%.

Dintre alimente cel mai semnificativ au crescut preţurile la cartofi cu 14,0%, struguri cu 13,0%, legume proaspete cu 4,3%, lapte şi produse lactate cu 3,3%, fructe proaspete - cu 3,0%, ulei vegetal cu 2,5% şi diverse crupe - cu 2,3%.
În februarie s-au majorat preţurile la următoarele produse nealimentare: articole din blană pentru femei cu 4,0%, încălţăminte de iarnă pentru copii şi femei cu câte 3,5%, cămăşi, tricouri pentru bărbaţi şi materiale pentru construcţie cu câte 2,3%, cărbune, mobilă şi articole giuvaiere din aur cu 1,3%.

La serviciile prestate populaţiei în luna februarie a fost înregistrată o majorare mai semnificativă a tarifelor la serviciile comunal locative - cu 5,1%, serviciile alimentaţiei publice - cu 3,5%, plata pentru întreţinerea şi educaţia copiilor la grădiniţe, serviciile hoteliere - cu câte 1,8% .
În acelaşi timp în februarie au scăzut preţurile la ouă dietetice - cu 29,2%, carne de porc - cu 3,4% şi carne de oaie - cu 3,2%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite