Blocaj la efectuarea transportului rutier internaţional pe teritoriul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent s-a creat o situaţie dificilă la asigurarea agenţilor economici din Republica Moldova cu autorizații pentru efectuarea transportului rutier internaţional pe teritoriul statului ucrainean.

Potrivit admnistraţiei Ministerului Transporturilor şi Drumurilor, această situaţie se datorează faptului că, numărul de autorizaţii acordat Republicii Moldova în anul 2011, a fost eliberat în totalitate.

Contigentul de bază pentru schimbul anual a constituit 47.400 autorizaţii de transport. Suplimentar la cotă, au fost primite încă 6.000 autorizaţii.
În cadrul negocierilor privind obţinerea unui contingent suplimentar, partea ucraineană a prezentat o informaţie a autorităţilor de control, care denotă existenţa unui stoc de autorizaţii neutilizate de către transportatorii moldoveni.

Astfel, conform ultimelor date, circa 4.500 autorizații nu au fost restituite, dintre care 600 autorizaţii au depășit termenul de 90 de zile din momentul eliberării acesteia.

În aceste condiţii administraţia ministerului Transporturilor a rugat operatorii de transport "să manifeste o atitudine responsabilă privind utilizarea eficientă a autorizaţiilor deţinute, astfel contribuind la deblocarea situației create".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite