Benzina şi motorina s-au scumpit! Urmează gazul lichefiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe benzinării au afişat, în această noapte, preţuri noi la carburanţi. Astfel, un litru de benzină A95 costă acum în medie 17,85 lei, iar unul de motorină - 16,95 lei. Creşterea este mai mică cu 10-15 bani decât se estima la început.

Benzina şi motorina s-au scumpit în medie cu 60 de bani pentru un litru, sau cu 3,5-3,7%. Astfel, preţul unui litru de benzină A95 (cel mai popular tip de benzină) a urcat de la 17,25 la 17,85 lei, iar cel de motorină crescut de la 16,35 la 16,95 lei. Acestea sunt cele mai înalte preţuri la carburanţi înregistrate vreodată în Republica Moldova.
petroliştii spun că în următoarele zile ne putem aştepta la o scumpire şi a gazului lichefiat cu 4-5%.

Victor Ghiţu, director executiv al Uniunii Importcompetrol spune că firmele nu au avut încotro, în condiţiile în care în luna martie preţul de import a carburanţilor s-a majorat cu circa 100 de dolari pentru o tonă.
În acelaşi timp transportatorii anunţă că vor cere modificarea tarifelor la transportul de pasageri.

Aceasta este a doua scumpire de la începutul anului curent, iar unul dintre factori este şi majorarea accizelor la produselor petroliere.

În anul 2011, cele mai mari creşteri pe piaţa petrolieră din Republica Moldova le-au avut companii apropiate de politicieni

INCREDIBIL Scumpirea petrolului umple bugetul şi stimulează creşterea PIB

Afacerist sucevean, acuzat de ilegalităţi cu motorină şi benzină

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite