Banca de Economii a Moldovei va avea un nou conducător. La toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie a decis în şedinţa de vineri să schimbe managementul instituţiei. Decizia finală însă va fi adoptată de Adunarea generală a acţionarilor convocată pentru 14 septembrie 2012. Până atunci, rămâne în funcţie actualul preşedinte, Grigorii Gacikevici.

La şedinţa Consiliului a fost pusă în discuţie iniţierea procedurii de restructurare a organului executiv al Băncii, din Unipersonal în Organ Executiv Colegial, potrivit unui comunicat de presă al BEM.
Decizia definitivă cu privire la crearea Organului Executiv Colegial urmează a fi propusă spre examinare şi adoptare în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a Băncii, care urmează să fie convocată pentru 14 septembrie.

Acest nou organ de guvernare corportativă al BEM ar urma să fie compus din trei sau cinci persoane, care va include un preşedinte, unul sau câţiva vicepreşedinţi şi un şef al Departamentului de risc. Deocamdată, nu au fost identificate persoanele pentru aceste funcţii.
Totodată, actualului preşedinte, Grigorii Gacikevici, ar urma să fie destituit, iar în locul său ales unul nou.

Consiliul de Administraţie al Băncii a mai decis că până la adinarea din 14 septembrie se va convoca săptămânal pentru a soluţiona cât mai rapid problemele acumulate în ultimii ani.

Înn prezent, din componenţa Consiliului de Administraţie fac parte trei reprezentanţi ai statului (care deţine pachetul majoritar de 56%): secretarul Cancelariei de Stat, Victor Bodiu, consilierul ministrului Finanţelor Veaceslav Mămăligă şi Elena Matveeva, manager la Banca de Economii. Alţi doi membri sunt reprezentanţi ai acţionarilor minoritari. E vorba de auditorul Galina Nistor şi avocatul Victor Berlinski.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite