Banca Naţională anunţă că activitatea piramidei MMM este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform legii, activitatea financiară în cauză poate fi desfăşurată doar de către persoanele juridice care deţin licenţă emisă de Banca Naţională, iar „MMM-2011" nu deţine o astfel de licenţă.

Actualmente, pe teritoriul Republicii Moldova se desfăşoară o amplă campanie publicitară cu privire la funcţionarea unei piramide financiare: „MMM-2011", anunţă BNM într-un comunicat de presă.
Banca Naţională atenţionează populaţia asupra caracterului ilegal al ofertei de produse şi servicii financiare, care includ atragerea depozitelor sau echivalentelor acestora de la public de către „MMM-2011". Conform legii, activitatea financiară în cauză poate fi desfăşurată doar de către persoanele juridice care deţin licenţă emisă de BNM, iar „MMM-2011" nu deţine o astfel de licenţă.

În legătură cu faptul dat, Banca Naţională face un apel către populaţie asupra următoarelor: plasarea mijloacelor băneşti în „MMM-2011" nu este supravegheată de către BNM şi comportă riscuri majore de pierdere a acestora.

De notat că de câteva luni piramida MMM-2011, s-a extins şi în Republica Moldova, graţie unei reclame agresive la Prime TV, postul de televiziune controlat de milionarul Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Autorul acestui joc piramidal rusul Serghei Mavrodi,  care a ruinat milioane de ruşi în anii '90, a fost arestat 10 zile în urmă la Moscova pentru neplata unei amenzi de 1.000 de ruble (circa 25 de euro), aplicată în baza unei decizii judiciare,

Mavrodi are la activ cel mai mare sistem piramidal din lume, prin care circa 30 de milioane de persoane din Rusia şi fostele republici URSS şi-au pierdut banii în 1994.
Potrivit presei, Serghei Mavrodi şi acoliţii săi au ajuns să acumuleze câte 50 de milioane de dolari pe zi, doar în capitala rusă. La 4 august 1994, afaceristul a fost arestat, după un asalt al trupelor speciale asupra sediului său de la Moscova. Milioane de ruşi au rămas fără bani, iar 50 de persoane s-au sinucis. Mavrodi a fost închis abia peste nouă ani.

MoldMMM: „Scuipi în pod şi devii milionar". Creatorul celebrei piramide care a ruinat milioane de ruși în anii '90 a pus pe roate o nouă afacere în Moldova.

PiraMMMida lui Mavrodi prinde rădăcini la Chişinău

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite