BANCA MONDIALĂ: CET-urile din Chişinău ar trebui închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centralele electrice cu termificare CET-1 şi CET-2 din Capitală sunt învechite şi extrem de ineficiente şi în orice ţară din lume ar fi fost de mult închise, a declarat Gary Stuggins, economist principal în energie la Banca Mondială.

„În prezent nimeni nu poate spune ce se va întâmpla cu respectivele întreprinderi", susţine vicepremierul Valeriu Lazăr.
"În scurt timp în urma unui audit tehnic al infrastructurii termoenergetice din Chişinău vom şti cu exactitate care capacităţi trebuie dezvoltate. S-ar putea ca una din întreprinderile de termoficare să fie modernizată. Sau ar putea apărea ideea de a construi capacităţi noi de producere a energiei", a explicat Ministrul Economiei.

În opinia lui Valeriu Lazăr este o certitudine că CET-urile trebuie modernizate. "Banca Mondială deja şi-a arătat disponibilitatea de ajuta financiar, dar avem nevoie ca autorităţile municipiului Chişinău să ia o decizie principială privind acceptarea planului de restructurare propus de Guvern. Ulterior vom putea discuta despre viabilitatea sectorului dar şi despre servici de calitate oferite consumatorilor din Capitală şi ţară", a mai spus ministrul Economiei.

Sute de milioane de dolari pentru păstrarea monopolului termic

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite