Atac raider la Academia de Arte din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia de învăţământ artistic este ameninţată cu executare silită pentru o datorie de peste 2,8 milioane de lei, acumulată în anii 2005-2006.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău este ameninţată cu executarea silită de firma Petroter SRL. Aceasta solicită plata unei datorii de peste 2,8 milioane de lei acumulată de instituţia de învăţământ în anii 2005-2006.

Instanţa a adoptat decizia respectivă încă în luna mai 2007, dar titlul executoriu a fost pus în aplicare abia recent.
Atât administraţia instituţiei, cât şi conducerea ministerului susţin că nu ar fi la curent de unde s-a acumulat obligaţia.

Titlul executoriu, dar şi intenţia ministerului de a reforma învăţâmântul artistic ia făcut pe studenţi şi profesori să consideră că la mijloc ar putea fi şi o intenţie de divizare a Academiei de Arte şi de preluarea unor blocuri de studii de către afacerişti.
Un grup de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău a protestat luni, 7 noiembrie, în fața Casei Guvernului.
De cealaltă parte, ministrul Culturii Boris Focșa susține că la baza acestor revolte nu există nici un temei, iar informațiile pe care le-au primit studenții sunt doar zvonuri, lansate intenționat de cineva din conducerea instituției.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite