Americanii de la Lear Corporation caută locaţii pentru o nouă fabrică în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei au anunţat autorităţile că deschiderea noii fabrici va contribui la crearea, în total, a circa 2000 de locuri noi de muncă, relatează Serviciul relaţii publice şi protocol al Ministerului Economiei.

Potrivit sursei citate, la solicitarea managementului Corporaţiei americane Lear în Republica Moldova, reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovarea a Exportului (MIEPO) au pus la dispoziţia companiei toate informaţiile necesare, inclusiv oportunităţile oferite de zonele economice libere şi parcurile industriale din ţara noastră. Compania respectivă, cu afaceri de 13 miliarde de dolari, a deschis, în anul 2010, o fabrică în ZEL "Ungheni Business", după acordarea asistenţei necesare de către Ministrul Economiei şi MIEPO.

În comparaţie cu fabrica de la Ungheni, noua întreprindere va desfăşura activităţi suplimentare de producere, ceea ce presupune angajarea unor specialişti de înaltă calificare. În prezent, Lear Corporation examinează informaţiile obţinute şi planifică efectuarea vizitelor în teritoriu, care vor fi organizate de MIEPO, pentru a se documenta mai bine despre posibilităţile şi beneficiile existente pentru desfăşurarea afacerii.
Lear Corporation SRL este rezident al ZEL "Ungheni-Business" din 12 ianuarie 2010 şi produce echipamente pentru autovehicule. Compania produce huse din textile, vinil şi piele pentru scaune de automobile, clienţii de bază ai acesteia fiind uzinele Lear din Tychy (Polonia) şi Mor (Ungaria), iar clienţii finali - producătorii de automobile BMW, Mercedes, Ford, Peugeot, Toyota şi Citroen. O mare parte din angajaţi sunt locuitori ai satelor din împrejurimea oraşului Ungheni, transportul acestora fiind asigurat de către companie.
Lear Corporation a fost înfiinţată în 1917, are uzine în 35 de ţări şi circa 80 de mii de angajaţi în întreaga lume. Printre clienţii săi se numără: Ford, Opel, Jaguar, Volvo, Mazda, Fiat, Volkswagen, Peugeot, Citroen etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite