Alişer Usmanov, cel mai bogat rus, se retrage din afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usmanov are o avere estimată la peste 18 de miliarde de dolari şi deţine participaţii în cadrul Facebook, Twitter şi Groupon
Usmanov are o avere estimată la peste 18 de miliarde de dolari şi deţine participaţii în cadrul Facebook, Twitter şi Groupon

Magnatul Alişer Usmanov, cu afaceri în sectorul minier, devenit cel mai bogat om din Rusia în acest an, cu o avere de 18,1 miliarde de dolari, a anunţat că după ce îşi uneşte toate afacerile într-un holding va ieşi din business.

Alişer Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest, al operatorului de telefonie mobilă Megaphon, acţionar important al clubului britanic de fotbal Arsenal, deţinător de acţiuni la mail.ru, Facebook, posturi tv etc, intenţionează să-şi comaseze afacerile într-un holding.

"Sincer vorbind nu mai vreau să mă ocup de afaceri", a declarat Usmanov într-un interviu pentru Reuters.
"Scopul nostru este de a crea un holding mare, care va concentra toate activele deţinute în industria minieră, telecomunicaţii, internet şi mass-media, finanţe şi investiţii", a precizat magnatul.

Potrivit miliardarului de administrarea afacerilor se va ocupa o echipă de manageri, care se va bucura de independenţă în activitatea lor.
Usmanov estimează că în anul 2012 veniturile imperiului creat de el vor ajunge la 20-25 de miliarde de dolari, iar profitul înainte de impozitare va fi de 6-7 miliarde de dolari.

Poate cere Moldovei plata a unui miliard de dolari

Alişer Usmanov are şi proprietăţi în Republica Moldova, E vorba de Uzina Metalurgică de la Râbniţa, ce face parte din grupul Metalloinvest.

Miliardarul este director general al companiei Gazprominvestholding, care deţine firma Factoring-Finance, căreia Gazprom ia cesionat o datorie de un miliard de dolari ce figurează ca obligaţie a Republicii Moldova.

Miliardarii ruşi au sărăcit într-un an cu 52 de miliarde de dolari

Republica Moldova a ajuns la mâna celui mai bogat rus

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite