Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică amână pentru miercuri, decizia de scumpire a tarifului la gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, privind ajustarea tarifelor la gazele naturale care urma să aibă loc astăzi, 25 ianuarie, a fost amânată pentru miercuri, 26 ianuarie, ora 14.00, a declarat pentru „Adevărul", Anatol Barbei, purtător de cuvânt la ANRE.

Este cea de a doua amânare a aprobării noilor tarife la gaze. Vineri, 21 ianuarie ANRE urma să anunţe noile preţuri la gazul livrat consumatorilor, dar şi-a amânat decizia pentru ai oferi întreprinderii Moldovagaz, posibilitatea de a prezenta un plan de reducere a pierderilor de gaze în conducte, volumul cărora a fost calificat de ANRE drept exagerat.

Alexandru Gusev, preşedintele Moldovagaz a acuzat conducerea ANRE de depăşirea competenţelor, atunci când aceasta a redus de 4 ori, sau cu 49 milioane de metri cubi, volumul pierderilor în conducte.
Conform proiectului noilor tarife la gaz, publicat pe site-ul ANRE, acestea ar urma să crească în medie cu 10,8%, până la 4541,2 lei pentru o mie de metri cubi.
În acelaşi timp întreprinderea Moldovagaz a cerut un tarif mediu de furnizare a gazului către consumatori de 4872,7 lei mia de metri cubi, cu 18,9% (+774,7 lei), mai mare decât cel în vigoare.

Administraţia Moldovagaz nu este de acord cu ANRE privind majorarea tarifului la gaze doar cu 10,8%, susţinând că acesta nu va fi suficient pentru a acoperi costurile de import şi cele de transport şi distribuţie a metanului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite