Oamenii de afaceri americani au cele mai mari datorii la bugetul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marile economii au de refinanţat datorii uriaşe în 2012
Marile economii au de refinanţat datorii uriaşe în 2012

Potrivit datelor Fiscului 2.723 de companii cu capital străin din 82 de state şi care activează în ţara noastră au datorii de peste 108 milioane de lei la bugetul public.

Cele mai mari datorii le au companiile cu capital american. Astfel dintr-un total de 380 de companii, 99 sunt cu datorii faţă de buget în valoare de aproximativ 32 de milioane de lei, anunţă portalul Bizmedia.md.

Pe locul doi se situează companiile din Ucraina cu datorii de peste 11,6 milioane de lei. Cipru completează podiumul, cu datorii de peste 8,1 milioane de lei şi firme restanţiere de 97 la număr. România, ţara cu cele mai multe companii în Republica Moldova (1256), este pe poziţia 4 cu datorii de peste opt milioane de lei, iar numărul de firme datoare este de 372. Turcia încheie top cinci, cu 319 firme datornice la stat şi datorii de 7,8 milioane de lei.

Afaceriştii din Africa şi statele arabe plătesc taxele

Potrivit bizmedia.md cele mai exemplare companii cu capital străin provin din Sectorul Gaza (Palestina), Etiopia şi Congo care au datorii de 200 lei faţă de bugetul Republicii Moldova.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat la 1 ianuarie 2012 în Republica Moldova erau înregistrate 8.131 de firme cu capital străin, cu investiţii capitalul social de circa 7,9 miliarde de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite