A treia instituție bancară ca mărime din Rusia vrea să intre pe piaţa Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazprombank, una dintre cele mai mari bănci ruseşti şi-a exprimat dorinţa de a deschide la Chişinău o reprezentanţă în decursul următoarelor 6 luni.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei întrevederi avute la Moscova între delegaţia Bisericii Ortodoxe din Moldova, condusă de ÎPS Vladimir şi reprezentanţii băncii „Gazprombank". Potrivit unui comunicat al Departamentului de Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe din Moldova (DREBOM), conducătorul acesteia proitoiereul Ghenadie Ţurcanu a fost şi iniţatorul acestei întâlniri la care au participat Victor Korîtov, vice-preşedintele Gazprombank, Dumitru Ursu preşedintele Asociaţiei Băncilor din Republica Moldova şi secretarul Mitropoliei Moldovei, protoiereul Vadim Cheibaş.

Specialiştii califică drept stranie această informaţie şi mai ales faptul că o instituţie bisericească se ocupă de aducerea unei bănci în Republica Moldova.
Gazprombank este la ora actuală a treia bancă ca mărime din Federaţia Rusă, cu active de circa 64 miliarde de dolari. Banca este controlată de către gigantul rus al gazelor Gazprom.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite