A doua companie de asigurări din Republica Moldova și-a schimbat acționarul majoritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma off-shore Windon & Flanders Limited deține peste 83% din capitalul companiei de asigurări Asito, arată raportul anual. Operațiunea de intrarea în posesia pachetului majoritar a avut loc anul trecut după modelul unor atacuri de tip raider.

A doua ca mărime companie de asigurări din Republica Moldova, Asito are oficial un nou acționar majoritar. compania off-shore Windon & Flanders Limited.
Potrivit raportului anual al Asito, Windon & Flanders Limited deține circa 83% din capitalul companiei de asigurări.

Asito, companie despre care se spune că este controlată de prim-vicepreședintele parlamentului Vlad Plahotniuc, a figurat anul trecut în scandalul privind atacurile de tip raider.

Întru-un memoriu difuzat de oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa, se descria modul cum a avut loc operațiunea de deposedare a unor acționari ai Asito de pachetele de acțiuni la Asito.
Esenţa lui constă în faptul că un judecător de la Judecătoria Botanica din capitală a emis o ordonanţă prin care compania off-shore „Lokkert" a devenit proprietara pachetului de 1 618 829 acţiuni în mărime de 34,802% deţinute de Insurance Consult SRL la Asito şi a pachetului de 2 247 840 acţiuni în mărime de 48,325%, deţinut de Moldovan Investments Limited la aceeaşi companie. Un alt judecător, dar deja de la Judecătoria Buiucani, a emis o încheiere prin care compania off-shore «Windon & Flanders Limited» a devenit ulterior proprietara celor 3 866 669 acţiuni de la Asito pentru o datorie de cinci milioane de euro.

Potrivit informaţiilor de pe siteul companiei, acţionarii majoritari sunt firmele Moldovan Investments Ltd din Londra cu 48,325% şi SC "Insurance Consult" SRL din Chişinău cu 34,8%.Restul de circa 17% sunt deținute de câteva companii și persoane fizice, care au pachete mici.

INCREDIBIL Atac raider la o companie controlată de milionarul Vlad Plahotniuc

Primul miliard la douăzeci de ani

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite