Au fost descoperite primele cazuri de febră tifoidă în Republica Moldova, din ultimii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre un băiat de 15 ani venit din Italia și un bărbat care a sosit infectat cu bacteria salmonella typhi, din Turcia. Ambii se află sub supravegherea medicilor și sunt în afara oricărui pericol.

Un băiat de 15 ani a fost diagnosticat cu febră tifoidă, la Centrul Mamei și Copilului din Capitală, relevă Publika.md. Copilul a venit din Italia, unde stătuse împreună cu părinții lui. La întoarcere, acesta acuza dureri în regiunea abdominală, febră și puls scăzut. În acest moment el e sub supravegherea medicilor și se află în afara oricărui pericol.

Celălalt caz de febră tifoidă a fost depistat la un bărbat care a venit din Turcia. Acum, starea bolnavului este monitorizată de medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă".

EXPERIMENT Am găsit salmonela şi stafilococi pe banii din portofel. Vezi GALERIILE FOTO!

Până la aceste noi cazuri, ultimii moldoveni bolnavi de febră tifoidă au fost găsiți în 2007.

Febra tifoidă este o afecțiune provocată de bacteria salmonella typhi specifică și este specifică omului. Aceasta se transmite prin facale și secreții biliare. Tratamentul variază de la prescripții medicamentoase, la intervenții chirurgicale. Netratată, boala poate fi mortală.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite