Zece drumuri din Chişinău intră în reparaţie capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Chişinău începe marea reparaţie a drumurilor în cadrul programului de reabilitare a străzilor, desfăşurat de Primăria Capitalei şi Compania „Genesis International" SRL. Aceasta a câştigat licitaţia organizată de autorităţile municipale în anul 2010.

Primul drum care a intrat în reparaţie este strada Tudor Strişcă (în perimetrul străzii Ungureanu şi Independenţei). Potrivit municicpalităţii, în cadrul aceluiaşi program, în următoarele trei luni, vor fi reparate bulevardele Ştefan cel Mare şi Grigore Vieru, strada Vadul lui Vodă, şoseaua Munceşti (în perimetrul bulevardului Decebal şi strada Grădina Botanică), strada Izmail (de la strada Varniţa până la Calea Moşilor). De asemenea, va fi renovat şi bulevardul Dacia (în perimetrul străzilor Valea Crucii şi Grădina Botanică), strada Burebista (de la Şoseaua Munceşti până la Sarmizegetusa) şi Vasile Lupu (în perimetrul străzii Coca şi Vasile Lupu).

Pentru reparaţia acestor străzi, Primăria Chişinău a contractat un credit în valoare de 162 milioane lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Împrumutul va fi acordat în rate, în funcţie de graficul de executare a lucrărilor, cu o dobândă de 4,2 la sută anual. Termenul de rambursare a creditului este de 12 luni, de la data procesării ratei respective.

Recent a început şi reparaţia străzii Columna din surse prevăzute în bugetul municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite