ZIUA EUROPEI Ce merită să descoperi astăzi, la „Satul european“ din Piața Marii Adunări Naționale. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialitățile culinare turcești, preparatele cehești gătite special pentru a acompania un pahar de bere bună și prăjiturile franțuzești autentice sunt câteva dintre deliciile pentru care merită să vii astăzi în Piața Marii Adunări Naționale.

Toată Europa se află astăzi, pentru o zi, la Chișinău. Se întâmplă astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), unde reprezentanți din aproape 20 de țări și organizații internaționale și-au prezentat cele mai atractive, inedite, gustoase și colorate oferte la standurile amenajate cu ocazia „Zilei Europei".

Astfel doritorii de curiozități gastronomice au ocazia să-și încânte simțurile cu preparate naționale greu de găsit în zilele obișnuite pe străzile Capitalei.

Dacă ai grijă să eviți standul Italiei unde permanent e coadă la tortellini și pe cel al Germaniei, unde cârnăciorii vânătorești sunt „împerecheați" cu crenvurști de producție autohtonă și bere la țap de cea mai bună calitate nemească, poți descoperi, de pildă, gustul plăcut al mititeilor turcești.

Sau poți încerca o specialitate din cartofi rași, șuncă și pesmet, toate fripte la grătarul de la standul Republicii Cehe.

La mâncare prețurile variază între 5 lei, pentru cartofii prăjiți belgieni, la 40 de lei pentru o porție minusculă de mititei turcești, pentru un pahar de bere pregătește-te să scoți din buzunar între 20 și 45 de lei. Pentru un meniu european complet în doi, 200 de lei îți sunt suficienți.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Dacă faci și un exercițiu de răbdare la standul Spaniei, te poți lipi și de o porție de paella, completată cu un pahar de sangria la butoi, gratuit.

În cazul în care cauți oferte de studii peste hotare, îți recomandăm standurile Cehiei, Letoniei, Poloniei, Germaniei și pe cel al Suediei.

„Am adus foarte multe materiale informative despre Suedia, despre studii, cultura suedeză, precum și cinematografia noastră. Observ cu plăcută surprindere faptul că interesul publicului pentru oferta noastră educațională este foarte mare în acest an", a spus Ingrid Tersman, ambasadorul Suediei la Chișinău.

De la ora 19.00, pe scena amenajată în Piața Marii Adunări Naționale are loc un concert unde evoluează Adrian Ursu, Ionel Istrati, Katy Rain, Serj Kuzenkoff, Nelly Ciobanu feat. Stefano Nutti, Dana Marchitan, Jucătoru, Katalina Rusu, Cristina Croitoru, Flavy Deejay feat. Devin, Natan, Karizma, Natalie Toma, Olia Tira și SunStroke Project.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite