Universitatea Tehnică din Moldova nu poate să construiască un bloc social pentru profesori pentru că terenul este ocupat de o parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de profesori şi studenţi de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) au protestat, ieri, în faţa Curţii de Apel. Ei acuză instanţa că ar tărăgăna procesul intentat împotriva unei firme care refuză să elibereze un teren ce ar aparţine universității. Protestatarii spun că, în trei ani, au avut loc peste 80 de şedinţe de judecată în acest caz.

Acum zece ani, UTM a primit un teren în spatele blocului de studii din sectorul Botanica, unde urmau să fie construite trei blocuri sociale. O bucată de pământ a fost dată în arendă unui agent economic, care a amenajat acolo o parcare. Primul bloc a fost deja ridicat, însă profesorii nu pot intra în casă nouă fiindcă pe locul parcării ar trebui să fie construită stația pentru reţelele edilitare.

„Au fost emise patru decizii de evacuare a parcării, însă toate au fost anulate de judecată în urma contestațiilor firmei", a declarat Ion Pacaznoi, liderul sindicatelor de la UTM.

Şi studenţii sunt nemulţumiţi. „Dacă instanţa ar rezolva această problemă, o mie de studenţi ar putea ocupa camerele de cămin în care locuiesc acum profesorii", a spus tânărul Maxim Grecu.

Pe de altă parte, reprezentanții SRL-ului „Self Service" susțin că în 2002 au încheiat contract de arendă cu Primăria pe o perioadă de 15 ani. „Doar autoritatea publică locală este în drept să ceară evacuarea, lucru ce nu a fost făcut", a explicat Anatol Ţugulea, administratorul firmei. Primăria nu a comentat conflictul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite