Ultimele pregătiri pentru alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţie mare în Capitală în ultima săptămână de pregătiri pentru alegerile locale. Valeriu Didencu, secretarul Consiliului Municipal Chişinău şi-a exprimat îngrijorarea că, din cauza că buletinele vor fi prea lungi, urnele de vot ar putea fi neîncăpătoare.

Din acest motiv, au fost pregătite urne de rezervă din carton. La Comrat s-a găsit o altă soluţie. Comisia Electorală Centrală a decis ca pentru această localitate să fie editate broşuri în loc de buletine de vot.


Silviu Muşuc, şeful Poliţiei municipale a anunţat că la toate secţiile de votare vor fi repartizaţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne care vor veghea la menţinerea ordinei publice. În plus, poliţiştii vor escorta transportarea buletinelor de vot de la tipografie la secţiile de votare.


La 5 iunie, în sectorul Centru al Capitalei va fi implementat proiectul-pilot de înregistrare electronică a alegătorilor. Acest lucru se va face în paralel cu înregistrarea manuală.


Vladimir Şarban, pretorul sectorului Centru, a cerut autorităţii publice locale să repare drumurile de acces spre instituţiile unde vor vota persoanele nevăzătoare: grădiniţa numărul 59, grădiniţa numărul 226 şi Compania Teleradio-Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite