Troleibuze made in Moldova vor apărea din iulie pe străzile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la sfârşitul anului în Chişinău vor apărea 50 de troleibuze noi
Până la sfârşitul anului în Chişinău vor apărea 50 de troleibuze noi

Primul troleibuz asamblat la Regia Transport Electric va fi lansat la 1 iulie. Edilul Capitalei Dorin Chirtoacă a spus că de la fabrica din Belarus „Belcommunmash", de unde au fost cumpărate cele 102 de troleibuze, va fi luată doar caroseria, iar celelalte piese vor fi importate din Rusia.

Asamblarea troleibuzelor la Chișinău îi va permite Primăriei să economisească aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare unitate.
Gheorghe Morgoci, directorul regiei, a spus că o echipă de specialişti au fost la cursuri de pregătire la Minsk. „Prima perioadă vom avea şi doi specialişti din Belarus care vor supraveghea procesul", a spus Morgoci.

Edilii Capitalei speră ca până la sfârşitul anului la Chişinău să fie asamblate 50 de troleibuze. ,,Este unul din cele mai mari proiecte ale noastre. În câţiva ani vom înoi tot parcul de troleibuze nu doar din Chişinău, ci şi cel din Bălţi, Tiraspol", a spus Dorin Chirtoacă.

Regia Transport Electric are în total 310 troleibuze. „150 din acestea sunt vechi şi necesită a fi schimbate", a spus Gheorghe Morgoci.

În fiecare zi pe străzile Capitalei circulă 260 de troleibuze. 102 din acestea au fost cumpărate de municipalitate anul trecut. Atunci au fost scoase din circulaţie 95 de troleibuze vechi. Majoritatea sunt de marca ZIU 9, termenul de exploatare al cărora a fost depăşit de două ori.

În prezent, vârsta medie a troleibuzelor este de 15 ani, reducându-se cu patru ani după ultima mare achiziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite