Transportatorii privaţi ameninţă cu proteste după Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii spun că sunt în pragul falimentului
Transportatorii spun că sunt în pragul falimentului

Ieri-dimineaţa, mulţi chişinăuieni s-au pornit mai devreme la serviciu, de teamă să nu întârzie. În ajun, unii şoferi de microbuze au anunţat pasagerii că intră în grevă, pentru că administraţia publică locală nu a majorat preţul biletului pentru călătoria cu maxi-taxiul.

Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei transportatorilor privaţi, afirmă că agenţii economici care transportă călători în Capitală sunt în pragul falimentului. „Actualul tarif de trei lei acoperă doar cheltuielile pentru carburanţi", susţine Ion Mămăligă.

Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Transport Public, a comunicat că până în prezent a primit 14 cereri de majorare a preţului. „Noi am examinat documentele. Astăzi (10 aprilie) le vom transmite Direcţiei Finanţe, iar apoi vor ajunge la comisiile de profil din cadrul Consiliului municipal Chişinău", a menţionat Adrian Boldurescu.

Subiectul va fi pus în discuţie la următoarea şedinţă a CMC, care nu se ştie când va avea loc. Ion Mămăligă spune că transportatorii nu pot aştepta la nesfârşit şi că planifică să protesteze după Paşte. Transportatorii cer o majorare de la cinci până la 9 lei.

Primarul Dorin Chirtoacă spune că, deşi cererea este justificată, el va cere, înainte de toate, ca şoferii să respecte regulile de transportare a călătorilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite