Termocom a trimis o „armată“ de angajaţi să recupereze datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatorii de agent termic trebuie să achite urgent facturile
Consumatorii de agent termic trebuie să achite urgent facturile

Termocom nu mai are răbdare cu rău-platnicii. Dacă nu îi vor putea convinge pe aceştia să-şi achite datoriile, este pusă în pericol începerea noului sezon de încălzire.

Furnizorul de agent termic a mărit numărul de angajaţi care se ocupă de recuperarea datoriilor curente. Cele 300 de persoane au la dispoziţie doar lună să viziteze 49.430 de apartamente care au restanţe mai mari de 1.000 lei.

Recuperatorii de datorii le explică proprietarilor ce urmări vor fi dacă nu vor achita datoriile până la începutul sezonului de încălzire. „Le este adusă la cunoştinţă şi cât de anevoiasă este procedura de judecată, că vor trebui să plătească inclusiv cheltuielile de judecată", a spus Mihai Cernei, director la SA Termocom.

Potrivit lui Mihai Cernei, până în prezent recuperatorii au reuşit să obţină achitarea a 93,8% din datoriile curente. Din cele 2.636 de blocuri din Chişinău, doar locatarii din 153 au achitat integral pentru căldură. Alte 1.126 de clădiri au o restanţă de până la 10% din facturi, iar 400 au plătit doar 50% din datorii.

Locatarii să-şi facă singuri dreptate

Petru Gontea, şef al Direcţiei locativ-comunale, a propus ca lista rău platnicilor să fie afişată la intrarea în blocuri. „Astfel oamenii vor lua singuri atitudine faţă de cei din cauza cărora ar putea să nu primească la timp căldură", a spus Gontea.

La rândul său, primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca luna rămasă să se acţioneze mult mai hotărât şi să nu fie stresate şi ameninţate persoanele fără datorii. „Trebuie de examinat fiecare caz în parte. Nu e exclus că cei mai mulţi datornici să fie tocmai cei care îşi permit să plătească", a spus edilul.
Viceprimarul Vlad Coteţ a declarat anterior că dacă populaţia nu va achita datoriile până la începerea noului sezon de încălzire,Termocom nu va putea să facă achitări către Moldova Gaz şi ar putea apărea probleme la livrarea gazelor naturale. Conducerea întreprinderii avertizează că de nivelul de plată al consumatorilor va depinde prestarea serviciilor la iarnă.

Lista datornicilor, pe facturi

Infocom, întreprinderea care emite facturi pentru servicii comunale, a imprimat pe versoul facturilor la căldură lista locatarilor cu cele mai multe datorii şi o avertizare că dacă nu vor fi lichidate restanţele pentru agentul termic nu vor primi căldură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite